26

Re: Evenimente medievale

Buna seara.
Nu cred ca suntem informati despre vreo ceremonie la Tg-Mures, in primul rand si in al doilea rand aici la Hunedoara avem un eveniment care ne ''striga'' la arme si din punct de vedere al statutului asociatiei, dar si ca si Ordin si anume Noaptea Muzeelor desfasurandu-se la Castelul Corvinilor Sambata 15 Mai incepand cu orele 19.00. Astfel este mai important acest lucru. Cu respect pentru prietenii nostrii de la O.C.M. Te salut Mihai si sa sti ca nu mi-am retras oferta de a veni la Hunedoara sa batem o lama,coif etc. la fel ii valabil si celorlati doritori, Marian sau altii.
Sanatati.

27

Re: Evenimente medievale

Salut Otto, sunt profund impresionat de cele vazute la Tg-Mures, o ceremonie cu bun gust si oameni iubitori de medieval. Multumesc pentru invitatie, nu am uitat dar din pacate ....suntem in secolul vitezei si la capitolul timp liber stau foarte prost, de abia gasim 2-3 ore sa mai mesterim ceva pe aici prin atelier. Cu speranta ca intr-o zi voi face o excursie la Hunedoara, te salut!

Deus Lo Vult !
Mihai Cotei

28

Re: Evenimente medievale

Ce eveniment a fost la Tg. Mures, pentru ca n-am gasit nici o referire la el pe net?

Romulus Stoica
Herald & Armurier al Ordinului Cavalerilor de Hunedoara

29

Re: Evenimente medievale

o ceremonie "cu portile inchise", adica nu filmata sau public prezent. Doar cavaleri si cateva domnite, ceremonie mai speciala de ridicare la rang a unui numar de 8 sau 9 scutieri si prezentarea noului "barlog" al ordinului cavalerilor lup.

Deus Lo Vult !
Mihai Cotei

30

Re: Evenimente medievale

Intr-adevar, evenimentul,chiar daca nu a fost deloc realist, a fost superb!

Transsylvania Invicta!

31

Re: Evenimente medievale

Salutare tuturor, ce mai faceti?  ce se mai intampla pe la Hunedoara? pacat ca nu s-a mai organizat tabara medievala, toata vara acolo mi-a stat gandul...
Ottoooooooo, prietene, ce mai muncesti?
o zi buna tuturor!

Deus Lo Vult !
Mihai Cotei

32

Re: Evenimente medievale

Si cum a fost actiunea de la Brasov de anul acesta? Ati mai facut o lupta la scara mare ca anul trecut? Eu sunt chiar curios in legatura cu asta, de altfel as fi si venit daca imi permitea timpul si distanta geografica.

33

Re: Evenimente medievale

Proiectul "Recuperarea valorilor de patrimoniu si Intarirea Identitatii Culurale - Atelier de Arheologie Experimentala la Castelul Corvinilor" se desfasoara la Hunedoara.
Data desfasurarii proiectului este in perioada 5 – 11 septembrie unde sunt planificate următoarele ateliere de arheologie experimentală: atelierul Cortul Armurierilor, atelierul de pielărie destinat reproducerii după metode tradiţionale a artefactelor din piele utilizate în Evul Mediu, atelierul de cusut manual şi broderie, atelierele de prelucrare a lemnului, atelierele dedicate reconstituirii obiceiurilor culinare din epocă, atelierele dedicate reproducerii dansurilor medievale şi un altul consacrat reconstituirii obiceiurilor legate de nuntă şi înmormântare din perioada medievală.
Partenerii proiectului: Primăria Municipiului Hunedoara, Muzeul Castelul Corvinilor, Muzeul Municipal Câmpulung, Reţeaua Naţională a Muzeelor din România, Fundaţia Transylvania Trust, Asociaţia Cavalerii Cetăţilor Bârsei, Asociaţia Gladius Dei, Asociaţia “Ordinul Cavalerilor De Mediaş”, Asociaţia Patrimonium Transsylvanicum, Asociaţia Paladinii de Terra Medies.

Editat de Otto Inima de Dragon (2011-08-31 19:44:28)

34

Re: Evenimente medievale

Un preview la documentarul despre proiectul de arheologie experimentala de la Hunedoara:

http://vimeo.com/28965314

Romulus Stoica
Herald & Armurier al Ordinului Cavalerilor de Hunedoara

35

Re: Evenimente medievale

felicitari pt initiativa .filmul foarte fain realizat

36

Re: Evenimente medievale

Foarte fain, ce noroc aveti ca sunteti din hunedoara deoarece aici la noi nu se tin asemenea evenimente.

Muresan Cosmin
Baia Mare

37

Re: Evenimente medievale

COMUNICAT DE PRESĂ

           Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Hunedoara (A.O.C.H.), împreună cu partenerii săi, organizează de vineri până duminică, 07 – 09 octombrie 2011, o serie de evenimente cultural-educative dedicate cavalerismului transilvan. Astfel, vineri 07 octombrie 2011 începând cu ora 18.00 va avea loc o paradă pornind de la statuia lui Iancu de Hunedoara către Castelul Corvinilor. Sâmbătă 08 octombrie 2011 începând cu ora 10.00 la castelul Corvinilor se vor organiza modulele: prezentare tehnici și arme medievale, turnir, ceremonial de înnobilare și obiceiuri de curte, iar ziua de duminică 09 octombrie 2011 este dedicată dansului și muzicii medievale.

            Proiectul „În căutarea cavalerilor pierduți” este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, al Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Hunedoara. Proiectul constă în principal în organizarea unei serii de manifestări dedicate educării publicului asupra culturii tradiționale a Transilvaniei, în contextul spațiului multicultural pe care acesta îl reprezintă și pe vasta sa istorie. Aceste manifestări au scopul declarat de a se constitui ca o ofertă culturală alternativă ofertelor media prezente pe piață în acest moment, contribuind la educarea publicului larg către un spațiu cultural autentic, și sensibilizând populația asupra valorilor de patrimoniu mobil și construit ale Transilvaniei. Scopul acestui proiect este să dezvolte și să promoveze metode non-formale și participative de educare a publicului, și in special a tinerilor elevi.

           Obiectivul proiectului este de a contribui la creșterea gradului de informare și învățare a publicului larg asupra moștenirii culturale materiale și imateriale a comunității culturale din Transilvania, și de sporire a inițiativelor de tip participativ-incluziv pentru publicul larg.           

         La seria de evenimente au fost invitați să participe domnul Ovidiu HADA, primarul Municipiului Hunedoara, distinşi membri ai Consiliului Local, experţi din cadrul Muzeului Castelul Corvinilor şi reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale din sectorul cultural.

           Partenerii proiectului: Primăria Municipiului Hunedoara, Muzeul Castelul Corvinilor, Asociația Rețeaua Națională a Muzeelor din România, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara, Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara, Colegiul Tehnic „Matei Corvin”, Grupul Şcolar de Telecomunicaţii şi Lucrări Publice Hunedoara, Asociaţia Cavalerii Cetăţilor BârseiContact: BADIU Marius – George, Preşedinte A.O.C.H.

E-mail: ordinulcavalerilordehunedoara@gmail.com

38

Re: Evenimente medievale

Puteti vedea cateva dintre obiectele realizate de membrii asociatiei "Ordinul Cavalerilor de Hunedoara" in cadrul proiectului de arheologie experimentala din septembrie, la expozitia temporara "Recuperarea valorilor de patrimoniu - Arheologie experimentala în Transilvania", care s-a deschis miercuri, 19 octombrie 2011 la Muzeul National de Istorie a României, Calea Victoriei, nr. 12, Bucuresti. Expozitia va fi deschisa între 19 octombrie si 02 noiembrie 2011.

Romulus Stoica
Herald & Armurier al Ordinului Cavalerilor de Hunedoara

39

Re: Evenimente medievale

Buna seara.
Evenimentul ce a fost in 16 MArtie 2013 la Castelul Corvinilor, puteti vedea aici:
https://www.facebook.com/media/set/?set … amp;type=3
http://observator.tv/eveniment/campiona … 95302.html

In rest update-uri despre noi aici:
https://www.facebook.com/pages/Ordinul- … 8138361000

40

Re: Evenimente medievale

Am inteles ca aveti un eveniment si pe 10-11 la Castel? Sunteti si voi implicati/invitati ?

Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce a vrut !!!
Alexandru Dumitrescu